Cégvilág

A 12 legcikibb autó - Képgaléria

A Carinsurance.com ezerötszáz amerikai autótulajdonos bevonásával készített felmérést arról, milyen autót tartanak a legkínosabbnak a sofőrök. Érdekes, hogy ami Európában teljesen elfogadott, mint a Smart, vagy divatosan praktikusnak tartott, mint Japánban a Nissan Cube, az az amerikaiak szerint a "ciki-lista" élére való.

12. Nissan Murano Cabriolet – A kabrió kapcsán a legerősebb érv az volt, hogy az autó túl nőies, viszont a „rém ronda” magyarázat is előkelő helyen szerepelt.

11. Chevrolet HHR – Az érdekes megjelenésű modellt sokan túl öregesnek találták, de a legjellemzőbb kommentár az volt, hogy úgy fest, mint egy koporsószállító.

10. Honda Element – ismét egy kissé kockára emlékeztető alakú autó a listán. A válaszadók szerint a tervezők túl sokat akartak és a végeredmény nem autó lett, hanem egy kerekeken guruló doboz.

9. Chrysler PT Cruiser –  A "gengszterkocsi", a „nagyapó autója” nem nyerte el a válaszadók tetszését, ráadásul a sofőrök közhelyesnek találták a retro-érzést erőltető modellt.

8. Pontiac Aztek – Ismét a sokat akar a szarka verzió valósult meg a válaszadók szerint, aki úgy vélték: design katasztrófát varázsolt a furcsa SUV-szerűségből.

7. Lincoln Town Car – A Lincoln modellje azért került a listára, mert rásütötte a bélyegét a szokás, hogy az amerikai fiatalok ezt bérelték a sulibálokra. Meg még az édesanyja sem mondana rá, hogy egy szépség.

6. Subaru Baja – A vicces kinézet nem garantálja a népszerűséget, legalább is ezt igazolja a Subaru modellje, amit az amerikai sofőrök túl mókásnak találtak.

5. Volkswagen Beetle – A Volkswagen tervezői pontosan érezték az amerikai autósok ítéletét, hiszen a 21. századi Bogár második generációja kifejezetten férfiiasan-sportos lett. A válaszadók túl cukinak és túl nőiesenek ítélték a gömbölyded első generációs kivitelt.

4. Chevrolet SSR – A Chevrolet furcsa kocsija a válaszadók szerint ízléstelen és ráadásul túl sokat is akar. Pedig sokan próbálták színezéssel, fóliázással, leültetéssel emberszabásúvá tenni, de nem sok siker koronázta törekvésüket.

3. Hummer H2 – Idáig is eljutottunk: az amerikai szavazók túlságosan nagynak tartsák a Hummert, amit szerintük erkölcstelen dolog vezetni.

2. Nissan Cube – Simán ronda – ezt a sommás ítéletet hozták a Nissan büszkén vállalt kocka autójáról a szavazók.

1. Smart ForTwo – A túl kicsi sem jó, a Smart ezért került a kínossági lista első helyére, bár a válaszadók kiemelték azt is, hogy szerint a kisautó nem biztonságos.

ciki autó modellek
Kapcsolódó cikkek