Cégvilág

Jubilál az EY Az év üzletembere – tizedszer rendezik meg a programot

Tizedik alakalommal rendezik meg az EY Az év üzletembere programot Magyarországon, idén szeptember végéig jelölhetőek sikeres magyar vállalkozók a díjra. Az ünnepélyes díjátadót az év végén rendezik meg Budapesten. A magyarországi program győztese pedig részt vesz a verseny nemzetközi döntőjén Monte-Carlóban.

„A válságot követő építkezésben kulcsszerepet játszanak a sikeres vállalkozások, amelyek a kihívásokkal teli környezetben is képesek gyors és hatékony lépéseket tenni. Az EY Az év üzletembere díj róluk szól, azokról a vállalkozókról, akik eredményesen és jövőbe mutatóan válaszoltak a gazdasági, társadalmi változásokra, akik az elmúlt években is a minőségre, az értékteremtésre és az innovációra helyezték a hangsúlyt” – mondta Havas István, az EY vezérigazgatója.

Az EY „Az év üzletembere” díjat idén tizedik alkalommal ítélik oda. A programban minden vállalkozó részt vehet, és jelölhető, aki megfelel a hét jelentkezési feltételnek. Ezek közé tartozik, hogy az üzletember alapítója, illetve jelentős tulajdoni hányaddal rendelkező tagja a Magyarországon bejegyzett és legalább két éve működő cégének; valamint a vállalkozás kimagasló teljesítménye a jelölt személyéhez köthető. A jelölési határidő 2013. szeptember 30-a.

A jelölési szakasz lezárását követően egy független bírálóbizottság választja ki a döntőbe került résztvevőket, illetve a verseny győztesét. 2013-ban a testület tagjai: Antal Erzsébet a Waberer''s International Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettes; Kocsi Ilona a Manager Magazin szerkesztője; Márton Péter a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója; Sándor József a Fémalk Zrt. vezérigazgatója, a program tavalyi győztese; Vizi E. Szilveszter a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, a TIT elnöke; Wolf László az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese; valamint Zwack Izabella a Zwack Unicum Nyrt. igazgatósági tagja.

A fődíjon kívül idén is három különdíjat ítélnek oda, a magyarországi program nyertese pedig részt vesz a verseny nemzetközi döntőjén Monte-Carlóban.

„Az év üzletembere” díjat tavaly Sándor József a Fémalk Zrt. vezérigazgatója vehette át. A „Példakép” elismerést Lakics László a Lakics Gépgyártó Kft. ügyvezetője kapta. A „Merész újító” kategóriában Cserpes István a Cserpes-Sajtműhely Kft. ügyvezetője nyert. A „Jövő ígérete” Mészáros Gábor a chocoMe Kft. tulajdonosa lett.

A Magyarországon tízéves múltra visszatekintő programot 1986-ban az Egyesült Államokban indította útjára az EY. A díjat ma már több mint félszáz országban ítélik oda évről-évre. Az indulás óta világszerte 50 ezer résztvevője volt a kezdeményezésnek.

üzletember EY év üzletembere
Kapcsolódó cikkek