Cégvilág

Miért utazhatnak drágábban a Lufthansa utasai?

A Lufthansa első osztályon és business classon utazó utasainak a kerozin drágulása miatt augusztus 7-től úgynevezett üzemanyag-pótlékot kell fizetniük - közölte a német légitársaság a Süddeutsche Zeitung jelentése szerint.

Az intézkedés a Lufthansa svájci és osztrák leányvállalatait is érinti, valamint a Brussels Airlines légitársaságot. A légi út hosszától függően az üzemanyag-pótlék összege hosszú távú utaknál, valamint a Business classt, illetve az első osztályt igénybe vevő utasok esetében 170-192 euró lesz. Azoknak az utasoknak, akik hosszú távi utaknál economy classt vesznek igénybe, nem kell e pótlékot megfizetniük.

Kevésbé emelik a pótlék összegét azon utasok esetében, akik európai útvonalon utaznak az economy classon és a business classon. A Süddeutsche Zeitung megjegyzi, hogy a kerozin költsége fontos költségtényező a légi társaságok számára. A Lufthansa ezért részben az emeléssel akarja kompenzálni a rohamosan megnőtt tankolási költségeket. Hiszen csupán 2009-2012 között megkétszereződött a konszern üzemanyagszámlája és 7,4 milliárd eurót ért el. Idén május eleji adatok szerint a kcég azzal számol, hogy kiadásai 7 milliárd euróra csökkennek. Hamarosan kiderül ugyanakkor, hogy a kerozinra vonatkozó prognózisa marad-e. Pénteken hozza nyilvánosságra ugyanis a Lufthansa a negyedévre vonatkozó számadatait.

kerozin repülés Lufthansa
Kapcsolódó cikkek