Cégvilág

Zágrábba várják Hernádi Zsoltot

Szeptember 25-én gyanúsítottként kívánja kihallgatni a Mol első emberét a zágrábi bíróság az Ivo Sanader volt horvát miniszterelnökkel kapcsolatos, vesztegetési ügyben.

Szeptember 25-re idézték be a zágrábi bíróság elé Hernádi Zsoltot, a Mol csoport elnök-vezérigazgatóját gyanúsítottként abban a perben, amely Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök ellen folyik, egyebek között vesztegetés miatt, értesült a Jutarjni List.

Hernádi Zsolt a horvát hatóság feltételezése szerint Sanader megvesztegetésével állhat kapcsolatban. A vélelmezés szerint egy 10 millió eurós kenőpénz áll amögött, hogy a Mol néhány éve megkapta az általa 50 százaléknál kisebb hányadban ellenőrzött INA irányítási jogát. Hernádi Zsolt és a Mol is eddig minden nyilatkozatában tagadta, hogy kenőpénzzel segítette volna elő a horvát döntést.

Érdeklődésünkre Szollár Domokos, a Mol csoport szóvivője közölte, hogy a társasághoz nem érkezett megkeresés a horvát hatóságok részéről.  (Emlékezetes, hogy a nyáron a horvát hatóságok közölték, hogy az ügyben a magyar hatóságokon keresztül kívánnak eljárni.

 

 

INA sanader Hernádi Mol
Kapcsolódó cikkek