Cégvilág

Idén jelentősen növeli járműállományát a Waberer's

Több mint 1200 DAF és Volvo kamionnal valamint 730 Schmitz Cargobull pótkocsival frissíti flottáját a nemzetközi fuvarozó cég.

Hatszáz  új DAF vontatóval frissíti flottáját a Waberer’s International Zrt., amelyből az első 250 járművet mát ár is vette a cég.

A megrendelt 450 nagyteljesítményű XF modell és a 150 közepes hatótávolságú fuvarozásra való CF típusú vontató mintegy harmada a legújabb Euro 6-os modell. Ez utóbbiakat a jövő év első felében szállítja a gyár. Január elsejétől csak Euro 6-os teherautók helyezhetők forgalomba az Európai Unióban.

Két hónapja 650 új Volvo nyergesvontató beszerzéséről állapodott meg a Waberer’s a Volvo Trucks-szal. Ez a két megállapodás része annak a nagyszabású fejlesztési programnak, amelynek keretében a Waberer’s ebben az évben több mint 1100 új vontatóval frissíti, illetve részben bővíti flottáját. Az idei beszerzések hozzájárulnak ahhoz, hogy Európa egyik legfiatalabb több mint 3000 teherjárműből álló flottájának átlagos kora továbbra se érje el a két évet.

A vontatókhoz azonban utánfutók is kellenek: a Waberer’s idén összesen 730 Schmitz Cargobull pótkocsit állít forgalomba. A cég szinte kizárólag a német gyártó pótkocsijait használja. Az európai gazdasági válság kezdete óta mintegy két és fél ezret vásárolt ezekből a járművekből. Az idei beszerzés 100 darabbal haladja meg a különösen nehéz 2011-es gazdasági évben üzembe állított darabszámot.

DAF Volvo Cargobull Waberer’s
Kapcsolódó cikkek