Cégvilág

Nézettségi csúcsot hozott az El Classico - a TV2 legyőzte az RTL Klubot

Megint nincs köztévés műsor a heti tévés nézettség TOP10-es tabelláján. A korábban mindig kiugró eredményeket produkáló Forma-1-es közvetítést is csak mintegy 660 ezren látták, pedig gyakran 1 millió nézőt is érdekelni szokott.

A március 24. és március 30-a közötti héten a két vezető kereskedelmi televízió öt műsora is megugrotta ezt a szintet. Érdekesség, hogy a TV2 ezúttal is megverte az RTL Klubot, ugyanis a hétfői Tényeket többen nézték, mint a szerdai Barátok közt adását.

"Hétről hétre egyre többen nézik A Fölszállott a páva népi tehetségkutatót. Az idei negyedik elődöntőnek 297 ezer fős nézettsége volt a teljes népesség körében, ami az idei széria eddigi legnézettebbje. A műsor jelentősen javítja a csatorna átlagát, hiszen a felnőttek közti 7,4 százalékos közönségarány több mint duplája a csatornáénak. Ebbe az elődöntőbe 845 ezer fő nézett bele legalább egy percre. Ennél az adásnál is (mint minden eddigi ideinél) elmondhatjuk, hogy minden mutatója magasabb volt a 2012-es sorozat elődöntőinek átlagánál” – közölte az MTVA.

Megdőlt a Sport TV 2014-es nézettségi csúcsa is. A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a Real Madrid és az FC Barcelona összecsapására több mint 760 ezren voltak kíváncsiak, a nézettségi csúcs pedig a találkozó közel 440 ezer tartós nézőjének köszönhető. A Sport2 a közvetítés 2 órája alatt a 18–49 éves férfiak körében 18,7 százalékos közönségarányt ért el, és Magyarország legnézettebb csatornája volt a célcsoportban, megelőzve a két nagy kereskedelmi televíziót is.

nézettség TV2 tv RTL mtv
Kapcsolódó cikkek