BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkentek a Tesco eladásai

Nagy-Britanniában az első negyedévben 3,7 százalékkal csökkentek a Tesco eladásai éves szinten a benzin és gázolaj kereskedelmet nem számolva, a külföldi eladások ennél kicsit rosszabbul alakultak, ott 8 százalékos visszaesés volt az első három hónapban.

Philip Clarke vezérigazgató szerint az első negyedév nehéz volt a nagy-britanniai piacon, továbbra is visszafogott a lakossági fogyasztás és átalakulóban van a kiskereskedelmi szektor.

A Tesco nehezen tudja felvenni a versenyt az Aldi és a Lidl brit üzleteivel, a Tescónak is csökkenteni kell árait, hogy ne szorítsák ki a piacról.

Philip Clarke 2011-es kinevezése utána a vállalat átszervezésébe kezdett, hogy a Tesco megfeleljen a kihívásoknak, de ez a folyamat még nem fejeződött be, és rövidtávon kedvezőtlenül hat a Tesco nyereségi mutatóira.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.