Az alma héjában lévő urszolsavnak természetes testépítő tulajdonságai vannak. Így segíthet abban, hogy szervezetünk erős és testünk karcsú maradjon. Ez a vegyület akár 15 százalékkal is serkentette a kísérleti állatoknál az izomnövekedést, és akár felére csökkentette a testzsír mennyiségét. Ezen túlmenően csökkentette a vércukor, a koleszterin és a káros zsírsavak szintjét is. A laborkísérletekben izomsorvadásos emberektől származó izomsejtekben vizsgálták a gének aktivitását, és olyan vegyületeket kerestek, melyek gátolják a sorvadási folyamatot. Mint kiderült, az egyik hatékony gátlószer az alma héjában koncentrálódó urszolsav. Az ezt követő egérkísérletekben sikerült a kutatóknak megmutatniuk, hogy az anyag valóban csökkenti a rágcsálók izomvesztését. A szakemberek úgy vélik, a vegyület a gének újraprogramozásán keresztül fejti ki hatását. A kutatók szerint az urszolsav különösen hatékony lehet az idősebbeknél, akik izomtömege fokozatosan csökken a természetes izomvesztés következtében. Rajtuk kívül a betegeskedő, ágyban fekvő, vagy csupán túl keveset mozgó embereknek is hasznos lehet majd ez az anyag. De a kutatók most még csak tervezik, hogy embereknél is kipróbálják: miként hat „direktben” az urszolsav.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.