Sokáig csak a német vagy a skandináv konyhát kedvelők ismerték a grütze nevű gyümölcsös finomságot. A piros bogyósokból készülő zselés gyümölcskocsonya ma már sok helyütt előfordul és házilag is könnyen összeállítható. A grütze (amely német szó, önállóan kását, nagy szemű búzadarát is jelent) igen egyszerű fogás volt egykor. Dániában valóságos nemzeti ételként tekintenek a Rode Grod névvel illetett saját változatukra. Német nyelvterületen a Roode Grütt és a Rote Grütze elnevezés egyaránt elterjedt. Eredeti receptről senki sem tud, az viszont biztos, hogy nagyon régen főként piros ribizliből, málnából készült, de eper nem került a kásába. A sűrűséget és tápértéket a különféle gabonaőrlemények biztosították. Napjainkra azonban mindenféle bogyós gyümölcs része lehet ennek a remek és egészséges finomságnak. Kevés helyen sűrítik mostanában grízzel, ezt rég felváltotta már a kukoricakeményítő vagy a pudingpor. A rövid ideig főzött, besűrített gyümölcsös édességnek pedig szinte állandó kísérőjévé vált a vaníliamártás, a tejszínhab vagy a vaníliafagylalt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.