Cégvilág

Nézze meg az új Passatot

A legsikeresebb európai cégautó, Volkswagen Passat nyolcadik generációja új motorokkal mutatkozott be. Ugyanakkor már készül a hibridváltozat is.

Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke így mutatta be az ikonikus modellt a világpremier alkalmából: „Számomra ez a Passat igazi prémium típus, ám nem prémium költségszinten. Mindez kiválóan illik Európa legsikeresebb cégautójához, amely különösen gazdaságos benzin- és dízelmotorokkal érkezik a piacra, de egy hálózatról tölthető (plug-in) hibridváltozatban is megjelenik majd.”

A tíz különféle teljesítményű belsőégésű motoros változat mellett a Passat-hibridet egy 115 kilowattos TSI benzinmotor és egy 80 kilowattos elektromos motor hajtja. A modell összteljesítménye 211 lóerő és akár 50 kilométert is megtehet tisztán elektromos, azaz nulla károsanyag-kibocsátású üzemben.

A Passat minden változatában a világ legsikeresebb középkategóriájú autói közé tartozik, amelyből tavaly mintegy 1,1 millió talált gazdára világszerte, így ez a Volkswagen csoport legnagyobb darabszámban értékesített típusa.

winterkorn Passat Volkswagen
Kapcsolódó cikkek