A nyári melegben igazán jólesik egy nagy pohár üdítőital. Míg a fiatalok többsége ilyenkor jégkockákkal szervírozott szénsavas üdítőkre gondol, a kicsit idősebbeknek a nagyi szörpje is eszébe jut. Aki egyszer már kóstolt házi készítésű szörpöt, biztosan rákap az ízére: az édes nedűben ott érezni a friss gyümölcsök telt aromáját. A nyár sokféle zamatos gyümölcséből remek italokat készíthetünk – nagyon egyszerűen.
Ha szeretnénk megkedveltetni a szörpöket gyerekeinkkel, a nyár ideális időpont ehhez. Gyorsan és egyszerűen készíthetünk szörpöt, ha a megtisztított, kimagozott és összetört gyümölcshöz vizet töltünk, és mézzel ízesítjük. De ezt azonnal fogyasztani kell. Ha szeretnénk megőrizni a finom ízeket későbbre, kicsit több lesz a munkánk.
Rostos őszibarackszörphöz magozzunk ki, törjünk össze 2 kg őszibarackhúst, daráljuk le. Oldjunk fel 6 dl vízben 50 dkg cukrot, keverjük a péphez, töltsük üvegekbe, és szórjunk a tetejére kevés tartósítószert. Állítsuk vízzel teli lábosba az üvegeket, és forrástól számítva 30 percig gőzöljük. Hagyjuk a vízben kihűlni. Hasonlóan készíthetünk málna-, eper-, ribizli-, meggyszörpöket is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.