Cégvilág

Mehet a cukor a borba

Az új szabályozás szerint a bulgáriai borászok hozzáadott cukorral segíthetik a borban az alkohol képződését.

A bulgáriai bortermelők ezentúl cukrot is tehetnek a borba, hogy abban több alkohol képződjön, idézi a Novinite Kraszimir Kojevet, a bolgár Szőlő- és Borügynökség (EAVW) igazgató-helyettesét.

A szervezet jogosult a termelők megkereséseire reagálni. A gazdák a rossz idei időjárásra hivatkozva hozakodtak elő a kérésükkel, mert nagyon alacsony lett a szőlő cukortartalma. A Dnevnyik című lap online változata szerint az elmúlt öt évben tilos volt Bulgáriában cukrozni a bort. A mostani lehetőség birtokában azonban a bortermelők élnének a EAVW kínálta lehetőséggel, amely szerint azonban az ügynökség ellenőrizné a cukrozás mértékét.

bortermelők cukrot
Kapcsolódó cikkek