Cégvilág

Tovább erősíti a nőgyógyászati portfólióját a Richter

Együttműködési és licenc-megállapodást kötött a Richter Gedeon Nyrt. és a Palatin Technologies Inc. a női szexuális diszfunkció kezelésére szolgáló gyógyszer közös fejlesztésére és forgalomba hozatalára. A Palatin a szerződés megkötésekor 7,5 millió euróra (9,9 millió dollár) jogosult.

A Palatin és a Richter az európai törzskönyvi engedély megszerzése érdekében közösen fejlesztik tovább a bremelanotide nevű készítményt. A licencbe vett területeken - az területén, egyéb európai országokban, valamint további, meghatározott piacokon - az értékesítési, marketing és kereskedelmi tevékenység, valamint a kapcsolódó költségek kizárólag a Richtert terhelik majd.

A Palatin további 2,5 millió eurót (3,3 millió dollár) kap, miután megkezdi a fázis III klinikai vizsgálatokat az Egyesült Államokban. A Palatin továbbá összesen 20 millió euró (26,4 millió dollár) törzskönyvezéshez kapcsolódó mérföldkő-kifizetésre jogosult.

A licencbe adott földrajzi területekre vonatkozóan, az értékesítésből származó, a Palatint illető mérföldkő-bevételek elérhetik a 60 millió eurót (79,2 millió dollár), ezen felül a Palatin royaltyra is jogosult a nettó árbevételre vetített alsó kétszámjegyű tartományban.

„Nagyon örülünk, hogy a nőgyógyászati termékek fejlesztésében és értékesítésében vezető szerepet betöltő Richtert tudhatjuk európai partnerünknek a bremelanotide-ra. Nőgyógyászati hálózatuk 500 M$ árbevételt ért el 2013-ban, jelenlétük meghatározó és egyre növekvő Európában és egyéb régiókban” – jelentette ki Carl Spana Ph.D. a Palatin elnök-vezérigazgatója. Spana hozzátette: „Arra összpontosítunk, hogy 2014 utolsó negyedévében megkezdjük a bremelanotide fázis III klinikai vizsgálatait, valamint, hogy folytassuk a korábban már megkezdett tárgyalásokat potenciális partnerekkel az Egyesült Államokra és más földrajzi területekre.”

Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója, hozzáfűzte: a bremelanotide fejlesztése és piaci bevezetése illeszkedik a Richter jelenlegi stratégiájába, amely szerint innovatív, kategóriájában első vegyületeket visznek piacra.

 

A megcélzott indikáció kezelésére jelenleg nincsen engedélyezett gyógyszer az Egyesült Államokban. A bremelanotide egy olyan, igény-szerint alkalmazható készítmény, mely átalakíthatja a női szexuális diszfunkcióval küzdők terápiáját.

A bremelanotide egy, a bőr alá fecskendezhető szer, amelyet a Palatin a szexuális diszfunkció kezelésére fejleszt premenopauzális korban lévő nők számára. A készítményre vonatkozó engedélykérelmet a női szexuális diszfunkció legnagyobb kategóriájára, a hipoaktív szexuális vágy zavarára fogják benyújtani.

-->

gyógyszer bremelanotide megállapodás nőgyógyászat Palatin Richter
Kapcsolódó cikkek