Cégvilág

Lengyel kézbe került a cseh AAA Auto cégcsoport

Lengyel kézbe került a legnagyobb használt kocsikkal kereskedő közép-európai társaság, a cseh AAA Auto. Az Abris Capital Partners, a Varsóban székelő nemzetközi befektetési alap megvette az AAA Auto részvényeinek 95 százalékát. A tranzakció értéke 220 millió euró. A szerződést tegnap írták alá – jelentette be Michal Hackl, az AAA Auto külkapcsolatokért felelős menedzsere Prágában. A cseh versenyhivatal már jóváhagyta az üzletet, de érvénybe lépéséhez még a szlovák, az orosz és az ukrán versenyhivatal jóváhagyására is szükség van. „Nem számolunk személyi változásokkal, sem az üzleti modell megváltoztatásával” – közölte Karolína Topolová, az AAA Auto vezérigazgatója.

Az Abris az AAA Auto százszázalékos tulajdonosává szeretne válni. Hack szerint a kisebbségi részvényesek, akik részvényeiket a prágai vagy a budapesti értéktőzsdén szerezték, az év végéig eladhatják papírjaikat. Az Abris 94 koronát ajánlott fel egy-egy részvényért. Pawel Gierynski, az Abris beruházási igazgatója szerint az új tulajdonos folytatni kívánja az AAA Auto terjeszkedését a külföldi piacokon, elsősorban Romániában és Lengyelországban.

Az AAA Auto Csehországban, Szlovákiában, Oroszországban és Magyarországon összesen 34 telephelyet működtet. Az idén szeptember végéig 48 495 kocsit adott el, ami a tavalyi évhez képest 20 százalékos növekedés. Az Abris nemzetközi befektetői csoport 2006-ban alakult, elsősorban közepes nagyságú társaságokba ruház be a régióban. Az alap székhelye Varsóban van.

AAA Auto
Kapcsolódó cikkek