Cégvilág

Cariprazine: pozitív eredmények a Richternél

GYÓGYSZERIPAR Pozitív eredményekről számolt be a Richter Gedeon Nyrt. és az ír Actavis Plc. gyógyszeripari vállalat a cariprazine nevű szerük klinikai vizsgálatának harmadik fázisáról – derül ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján tegnap megjelent tájékoztatásból, amelyet az MTI idézett. „A vizsgálat pozitív előzetes eredményei biztatóak, és ezt egy újabb mérföldkőnek tekintjük, azon az úton, amely a skizofréniában szenvedő betegek számára elérhető, ígéretes kezelési lehetőséghez vezet” – közölte Greiner István, a Richter Gedeon Nyrt. kutatási igazgatója.

A cariprazine biztonságosságát és hatásosságát a két indikációban eddig több mint 2700 felnőtt beteg bevonásával végzett klinikai programban igazolták. A gyógyszer klinikai fejlesztése jelenleg is zajlik felnőttkori bipoláris depresszió kezelésében, valamint major depresszióban kiegészítő terápiaként. A cariprazine-t termékoltalom védi, amely 2027-ben jár le. A vizsgálat Richter által közölt részletes ismertetése szerint a cariprazine-vel kezelt 101 beteg esetében 25 kiújulás (relapszus), a placebo csoportban pedig 47 relapszus volt. A jelentés szerint a cariprazine kezelés 55 százalékkal csökkentette a relapszus kockázatát a placebóhoz képest.

Az Actavis Plc elsősorban a központi idegrendszeri, gasztroenterológiai, nőgyógyászati, urológiai, kardiovaszkuláris, légzőszervi és gyulladásos megbetegedésekben szenvedő betegek számára értékesít márkanévvel védett, valamint generikus készítményeket, illetve fejleszt innovatív gyógyszereket. A dublini székhelyű cég több mint 60 országban értékesíti termékeit és több mint 30 gyártó és disztribúciós egységgel rendelkezik. A budapesti székhelyű Richter Gedeon Nyrt. gyógyszeripari vállalat portfóliója kiterjed a nőgyógyászati, központi idegrendszeri, szív- és érrendszeri terápiás területekre. A 2013-ban 2,8 milliárd euró tőzsdei értékkel bíró társaság mintegy 1,2 milliárd euró konszolidált árbevételt ért el.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek