Cégvilág

Okoseszközökkel szeretne visszatérni a legendás Kodak

Táblagépekkel és okoseszközökkel térne vissza a technológiai ipar élvonalába a Kodak, a társaság első saját márkás mobilját a holnap kezdődő las vegasi CES-en (Consumer Electronics Show) mutatják be.

Egyelőre csak igen keveset lehet tudni a szórakoztatóelektronikai vásáron megjelenő készülékről, a társaság közlése szerint a Bullitt Group-al fogtak össze az eszköz elkészítésére és rendkívül könnyű lesz majd megosztani és kinyomtatni rajta keresztül az elkészített fotókat.

A 80-as, 90-es években a fotóipar meghatározó szereplőjének számító Kodak két éve csődeljárásba menekült a pénzügyi problémák miatt, azonban a hosszadalmas átszervezési folyamat a jelek szerint lezárult a cégnél és most egy új területen igyekszik megvetni a lábát. Abból a szempontból érthető a társaság vezetésének döntése, hogy az okostelefonok iránti kereslet nagy, és további látványos fejlődés várható. A piac azonban már most telített, és még az olyan nagy gyártóknak, mint a Samsung és az Apple is komoly kihívást jelentenek a feltörekvő kínai cégek, a Lenovo, a HTC és a közelmúltban 1,1 milliárd dolláros befektetést kapott Xiaomi.

A Kodak mindenesetre elszánt, a tervek szerint az év második felében 4G képes okostelefonnal, sajátmárkás táblagéppel és netkapcsolatra képes fényképezőgéppel is meglepi a fogyasztókat. Az ugyanakkor az eddig megismert információk alapján nem egyértelmű, hogy milyen jellegű az együttműködés a társaság és a mobileszközöket készítő Bullitt Group között. Előfordulhat, hogy a Kodak csak a márkajelzést adja az új készülékekhez, de az is lehetséges, hogy a kamerákat is a japán vállalat gyártja majd a telefonokhoz és tabletekhez.

Kodak
Kapcsolódó cikkek