Cégvilág

Létszámot bővít Magyarországon a Randstad

A jelenlegi 70 fős, magasan kvalifikált létszámát az év végére 200-ra bővíti a humánerőforrás toborzással foglalkozó Randstad Hungary Kft. budapesti regionális toborzó irodája - jelentette be Paróczay Balázs cégvezető sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A cég tevékenysége nyomán eddig külföldön dolgozó magyar diplomások térnek vissza Magyarországra - mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Szabó László kiemelte, hogy a magyar leányvállalat több nyelvet beszélő, többdiplomás személyeket alkalmaz. Úgy vélte, ez is bizonyítéka annak, hogy a képzett magyar munkaerő értéket képvisel.

Az 1960-ban alapított, a holland tőzsdén jegyzett Randstad csoport a világ második legnagyobb toborzó cége. A világ 39 országában 4600 irodával van jelen, 28 ezer saját és 560 ezer kölcsönzött munkavállalónak ad munkát. A cégcsoport 2013-ban 16,6 milliárd euró árbevételt ért el.

A nemzetközi társaság 2004 óta van jelen a magyar piacon, korábbi közlés szerint a Randstad Hungary Kft. 90 embert alkalmaz. A cég 2013-ban nyitotta meg azt a budapesti irodáját, amely Európán kívül kiszolgálja a Közel-Keletet és Afrikát is, itt jelenleg 70-en dolgoznak.

Paróczay Balázs elmondta, hogy Magyarországon évi ezer munkavállalót juttatnak álláshoz.

Randstad
Kapcsolódó cikkek