Cégvilág

Germanwings-áldozat rokonának hazudta magát egy nő ingyen repülőjegyért

A márciusi franciaországi légikatasztrófa egyik áldozata rokonának hazudta magát egy német nő, hogy ingyen jusson repülőjegyhez - írta a Ruhr Nachrichten című lap. A Lufthansa légitársaság megerősítette a lapjelentést, és közölte, hogy jogi lépéseket tervez tenni az ügyben.

A német lap beszámolója szerint az illető kétszer utazott a Lufthansa költségén Dél-Franciaországba az áldozatok hozzátartozóit a katasztrófa helyszínére szállító repülővel, és a közeli Le Vernet faluban kialakított emlékhelyen még konzultált is az egyik pszichológussal, aki a hozzátartozókat segítette a tragédia feldolgozásában.

A fiatal nő azt állította, hogy a Haltern városi gimnázium egyik - a katasztrófában meghalt - tanárának az unokatestvére. A gimnázium 16 tanulója és 2 tanára tartózkodott a március 24-én lezuhant gép fedélzetén.

A Ruhr Nachrichten szerkesztőségét szerdán kereste fel az elhunyt tanár édesapja. Azt mondta, hogy a fiatalasszony csaló, nem tartozik a családhoz és nem is ismerte fiát.

A Lufthansa egy szóvivője azt mondta, hogy "sajnálatos egyedi esetről" van szó, amely azért történhetett meg, mert a társaság a katasztrófa után gyorsan és a lehető legkevesebb bürokratikus akadállyal járó módon akart segíteni az áldozatok hozzátartozóinak, így nem vizsgálták behatóan a jelentkezők adatait.

Germanwings repülő
Kapcsolódó cikkek