Cégvilág

Megbízott főszerkesztő irányítja a Népszabadságot

Nagy N. Péter személyében megbízott főszerkesztő irányítja a Népszabadságot - közölte a napilap kiadójának többségi tulajdonosa az MTI-vel csütörtök este, órákkal azt követően, hogy Murányi Marcell bejelentette távozását a posztról.

A Mediaworks Zrt. közleménye szerint Nagy N. Péter 1996-ban került a laphoz, volt főmunkatárs, a belpolitikai rovat, majd a Magyarország szekció vezetője, később a publicisztikai és a fórum rovatot szerkesztette. Tavaly szeptember óta a Népszabadság főszerkesztő-helyettese.

A Napi Gazdaság szerdán adott hírt arról, hogy cserbenhagyásos gázolás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a Népszabadság főszerkesztőjét, aki március 30-án, kevéssel éjfél előtt, a fővárosi Rottenbiller és István utca kereszteződésében elgázolt egy kerékpárost.

Murányi Marcell szerdán kiadott közleményében azt írta: nem észlelte, hogy elgázolt valakit, csak otthon tűnt fel neki, hogy megkarcolódott a kocsija, ezért visszament a helyszínre, ahol addigra már a rendőrség helyszínelt. A kihallgatáson elismerte felelősségét, de - mint írta - nem gázolt és tudatos cserbenhagyás sem történt.

Csütörtökön közleményben jelezte távozását, miután a sajtóból megtudta, hogy meghalt a balesetben megsérült férfi.

média Népszabadság
Kapcsolódó cikkek