Cégvilág

Egy vezetőnek rengeteg dologról le kell mondania

A Világgazdaság konferenciájának „Két dudás – egy család” beszélgetésén párok engedtek bepillantást abba, hogy milyen az élet, amikor mindketten csúcsvezetők. „Sajnos hazaviszem a munkát, a férjemmel mindketten multinál dolgozunk” – mondta Kővágó-Laky Andrea, a Ford Európa operációs rendszerekért felelős igazgatója, aki szerint naponta 10-12 órát dolgozunk, a nap során más impulzus nem is nagyon ér minket, mint a munka.

Férje, Kővágó János, az Egis senior menedzsere azt mondta: lenyűgöző az a dinamizmus, amivel a felesége dolgozik. Kővágó-Laky Andrea úgy véli, fontos az otthoni értékrend, és a szülőknek nagy felelőssége van abban, hogy milyen emberré válnak a gyerekek. A maximalizmusa rányomja a bélyegét a mindennapjaikra, és elismeri, hogy sok férfinak ezt nem könnyű feldolgozni.

„Rengeteg dologról le kell mondani akkor, ha valaki vezető” – mondta Kővágó-Laky. Nagyszerű férjjel és szülőkkel együtt sincs annyi ideje magára, mint régen, és azokra a dolgokra, amiket szeretne csinálni. „Kompromisszumokat kell kötni” – ismerte el Kővágó János, de meg kell találni az egyensúlyt.

Kósa Erika, a Consequit tulajdonos-elnöke kiemelte: szomorú, hogy kimaradt sok dologból, ami a gyerekeivel kapcsolatos, a férje azonban rengeteget segített neki a nevelésben. Szerinte sem jó hazavinni a munkát, de Kósa Erika is sokszor így tesz.

Férje, Körtvélyesi Zoltán, a Consequit ügyvezető igazgatója azt mondta, rengeteg tárgyalásról állt fel azért, mert menni kellett a gyerekekért az óvodába. „A nulláról építettük fel az óriáscéget, és meg tudtuk tartani azokat az értékeket, amiket egy multinál nem lehet. Ott egy perc alatt cserélik az embereket, de nálunk ilyen soha sincs” – hangsúlyozta.

Igaz, hogy a multinál hamar odébb teszik az embert, ha nem úgy teljesít, ahogy elvárják, de aki az első számú vezetője a vállalatnak, az meg tudja határozni, hogy milyen vállalati kultúra legyen – válaszolt a felvetésre Kővágó-Laky Andrea.

Kósa Erika elmondta, mindig ragaszkodott ahhoz, hogy a hétvége egyik napját együtt töltse a család, a gyerekeivel legyen, és most már az unokával is. „A vasárnap az együttlétről szól.”

nők VG konferencia
Kapcsolódó cikkek