Cégvilág

Hazahozzák külföldről a betegeket - Ez is érdekli Garancsit

Merőben új dolgot kínál a TrustAir Aviation: külföldön megsérült, megbetegedett magyarokat hoz haza repülővel. Egy hazareptetés pár millióba kerül, közben üzletembereknek is bérbe adnak gépet. Garancsi István fantáziát lát az üzletben - írja a HVG.hu.

Az oldal szerint hiánypótló szolgáltatással köszönt be a magyar, de egyben a közép-kelet európai piacra is a TrustAir Aviation Kft. Ami a München–Innsbruck-vonaltól nyugatra sztenderd kínálat, az idehaza elérhetetlen volt – mostanáig.

Az idén februárban a Cégbíróságon bejegyeztetett TrustAir Aviation alapvetően a külföldön balesetet szenvedett vagy megbetegedett magyarok hazahozataláról akar gondoskodni. Ezt speciális, erre kialakított, dupla hordággyal felszerelt, túlnyomásos kabinnal rendelkező, akár intenzív ellátást igénylő állapotú betegek szállítására is alkalmas repülővel, esetenként menetrend szerinti légi járaton szakkísérettel tudja megoldani. A TrustAir egyelőre két saját repülőgéppel és 20 fős szakembergárdával indul, amelynek a győri reptér a bázisa.

A HVG.hu azt írja, a Jeremie kockázatitőke-alap egyik kezelője, a Garangold Investment – a Fidesz-közeli üzletember, Garancsi István cége – szállt be a vállalkozásba.

 

bizotsítás TrustAir Aviation vállalkozás
Kapcsolódó cikkek