A PannErgy Nyrt. leányvállalata, az Arrabona Geotermia Kft. győri geotermikus projektjének PER-PE-02 jelű geotermikus fúrása elérte a megcélzott mélységet, helyet és földtani szerkezetet.

Az előzetes teszteredmények szerint az elért rétegben lévő termálvíz a felszínen percenként 7500-8000 literes szabad kifolyásos hozamra képes, 93 Celsius-fok mellett. A következő napokban a kút hosszú távú tesztelése és termeltetése zajlik, amelynek során megállapíthatók a kút pontos hidrodinamikai tulajdonságai is. Július második hetében kezdődik a projekt negyedik, BONPE-02 jelű kútjának fúrása.

Ezzel párhuzamosan zajlik a projekt felszíni üzemeltetőjének és más létesítményeknek a telepítése a Pannergy közleménye szerint. A bőnyi hőközpontnál a szerkezetépítésnél, illetve a belső gépészeti és elektromos szereléseknél tartanak. Már fektetik a Pér és a hőátvevő közötti geotermikus távhővezetéket is, ami miatt komoly útkorlátozás és útlezárás vált szükségessé. Az út alatt két méter mélyen a homokágyban lévő, előre szigetelt cső 900 méter hosszú és 40 centi átmérőjű. A munka a Gyárvárosban várhatóan 2015. augusztus 31-ig tart.

A Pannergy árbevétele 2014-ben közel 2,3 milliárd forintra nőtt az előző évi 1,3 milliárdról, miközben az üzemi eredménye –559 millió forintról –153 millióra javult. A 2013-asnál kisebb veszteséget mutatott az adózott eredménye is, amely –805 millió forint után –434 millió forint lett. A társaságnak Győr mellett, Gödöllőn is folyik hasonló projektje, míg a miskolcit, a berekfürdőit és a szentlőrincit már átadta, ezek részt vesznek az érintett település távhővel való ellátásában.

A BÉT-en jegyzett társaság közkézhányada 66,69 százalék. Részvényeinek 13,28 százaléka saját tulajdonban van. A maradékon a Benji Invest Kft., az ONP Holding SE és a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. osztozik.