A fiatalok, vagyis az Y generáció legfőbb kommunikációs felülete ma már az internet, ők a Facebook, a YouTube nagy fogyasztói, felhasználói, akik óriási forgalmat, nézettséget is generálnak ezáltal.

A YouTube-ot egymilliárd ember nézi hónapról hónapra, az ott megjelenő tartalmak nézettsége ma már vetekszik a nagy televíziós csatornákéval, hisz itt mennek a legmenőbb dolgok, és a sztárok ma már itt születnek, ami az ismertség mellett pénzt is hoz az így született sztároknak, Magyarországon is. Ezáltal tehát óriási réteg érhető el, amit a Vodafone is felismert, és egyebek között ezért is állt az online videoverseny, a Ki Mit Tube mellé már tavaly is. A telekommunikációs cég a projekt felületeinek tulajdonosa, és alkotóként is közreműködik közösségi projektben.

Ez jó döntésnek bizonyult, hisz a Ki Mit Tube-ra 2014-ben közel ötszázan neveztek, a produkciókra nyolcvanezer szavazat érkezett, a verseny több mint kilencmillió videomegtekintéssel zárult. Tavaly a Ki Mit Tube nemzetközi mércével mérve is elképesztő sikersztori volt: az első 24 napban kétszer annyi megtekintést ért el, mint az ismert producer és tévés celeb, Simon Cowell által megálmodott YouGeneration az Egyesült Királyságban. A tavalyi videók összes nézettségi ideje 20 év – mondta el Baráth Péter, a Vodafone Magyarország márkakommunikációs igazgatója a tegnapi sajtótájékoztatón.

A Ki Mit Tube szervezői idén is megrendezik a versenyt, amely percről percre változó, organikus műsorfolyam lesz, és a nevezők, a netezők és a zsűri hozza létre, a Ki Mit Tube sikere ugyanis a közösségi alkotóerőben rejlik.
A Vodafone célja a Ki Mit Tube-bal a netezők alkotásra buzdítása, és hogy ott és akkor, ahol és amikor éppen kedvük támad, használják ki azokat a lehetőségeket, amelyek mára adottak az egész országban, és éljék ki kreativitásukat. A Vodafone „paripát” – platformot, kiváló mobilnethálózatot – ad nekik, és emberek millióihoz juttatja el őket és produkcióikat, mondta Baráth.