Felpörgetné okosórájának értékesítését az Apple, amely megállapodott a Best Buy üzletlánccal, és augusztus 7-től a hálózat száz boltjában is kapható lesz majd a készülék.

Az Apple Watch egyelőre csak az interneten keresztül, a cég saját áruházaiban és a hivatalos viszonteladók egy részénél kapható. A Best Buy lesz az első, a társaságtól független kereskedő, amely megkezdi az okosórák forgalmazását. Igaz, csak a két olcsóbb változat, a Watch és a Watch Sport lesz kapható a vállalat boltjaiban, az aranyból készült Edition verzió nem.

A cég áprilisban dobta piacra az új eszközt, amely hosszú idő után az első igazán komoly újítás volt a részéről a készülékek piacán. A felfokozott várakozást követően már az előregisztráció többmilliós rendelésszámot hozott a becslések szerint, azonban az Apple nem hozott nyilvánosságra semmilyen adatot erről a fázisról. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója csak annyit mondott az okosóráról, az eladások túlszárnyalták a várakozásaikat még úgy is, hogy a nagy kereslet miatt időnként készlethiánnyal küzdöttek. Egyes becslések szerint az április–júniusi időszakban akár egymilliárd dollárt is hozhattak a cégnek ezek az eszközök.

A Strategy Analytics néhány hete tett közzé egy tanulmányt az okosórák piacáról, a kutatócég becslése szerint 4 millió ilyen készüléket értékesíthetett a második negyedévben az Apple. Ez egyben azt is jelenti, hogy a társaság a teljes piacnak valamivel több mint 75 százalékát uralta ebben az időszakban.