Cégvilág

A TV2 is új hírportált indított

Tények.hu néven új hírportált indított a TV 2 – jelentette be a hétfői startot követő sajtótájékoztatón Azurák Csaba, a médiacsoport aktuális műsorainak főszerkesztője.

A tények.hu egy olyan önálló hírportál, ami kihasználja egy televíziós csatorna támogatásának minden előnyét, a naponta elkészülő rengeteg híranyagot, valamint a Tények szerkesztőségének szakmai hátterét, de önálló, folyamatosan frissülő szöveges és videós tartalommal jelentkezik.

Az új web oldal nem a piacon másfél évtizedes múlttal rendelkező portálokkal – például az origo.hu vagy az index.hu - akar versenyezni, inkább a hirado.hu, az atv.hu vagy a 24.hu-t tekinti versenytársnak – mondta a Világgazdaságnak Azurák. Most adódott lehetőség: a technikai, pénzügyi, személyi feltételek – válaszolta arra a kérdésünkre, hogy miért épp most vágnak bele egy új oldal indításába.

„A tenyek.hu személyes szűrőkkel és változtatható nyitóoldallal kínálja a nap legfontosabb eseményeit és híreit az olvasóknak – tette hozzá Nádas Gergely, az oldal főszerkesztője. A klasszikus nyitóoldal bármikor átállítható Hírtérkép nézetre, ennek segítségével a felhasználó azt láthatja át egy kattintással, hogy éppen mi történik a szűkebb környezetében, vagy azokon a területeken, amelyek őt érdeklik.

Az Idővonal nézet használatával pedig időrendi sorrendben kereshetnek a publikált hírek között. Az oldalon lesz egy nonstop online hírcsatorna, élő kapcsolásokkal, közvetítésekkel. Az „időjós”, Horváth Szilárd pedig minden héten sajátos stílusában tájékoztatja majd a látogatókat a hétvégén várható időjárásról. A cégcsoporthoz nemrég visszatért Vujity Tvrtko is önálló rovattal jelentkezik az oldalon.  

Mindeközben a Tények is megújul, a közéleti témák nagyobb hangsúlyt kapnak a hírműsorban.  Az infotaiment műsorcsalád további újdonsága, hogy az Aktív műsorvezetőjeként Váczi Gergő mellett Kulcsár Edinát is láthatják majd a nézők az Aktív műsorában. A FEM3 Café pedig újra élőben jelentkezik – tette hozzá Aurák.

Idő közben pedig már elindult a TV2 őszi műsorstruktúrája, egy ideje fut Az ezek megőrülte, az új program része a Sztárban sztár, illetve például a Friderikusz Sándor új műsora. 

A TV a nyáron – a korábbi nyarakhoz képest - kevesebbet költött műsoraira, de az őszi műsorrendben nem fogták vissza a büdzsét, nagyságrendileg annyit fordítottak a programokra, mint az előző évbe – mondta a Világgazdaságnak Simon Zsolt, a Tv2-őt működtető társaság vezérigazgató, egyik tulajdonosa.

hírportál TV2 website
Kapcsolódó cikkek