A korábban tervezett időponthoz képest egy héttel később, szeptember 11. és 13. között és új helyszínen, a fővárosi Ötvenhatosok terén rendezik meg a 10. Főzdefesztet és Street Food Marketet a várható esős időjárás miatt.

A 13-i Nemzetközi Félmaraton futóversenyre való tekintettel nem az Olof Palme sétányon, hanem az Ötvenhatosok terének a Hősök tere felé eső végén, közvetlenül az ARC plakátkiállítás mellett rendezik meg a fesztivált.

Az elmúlt években több magyar kolostor és egyház fogott sörkészítésbe, így idén három ilyen új sörmárkát mutat be a fesztivál. A Zirci Ciszterci Apátságban, a kolostor pincéjében épült fel Magyarország első valódi apátsági sörfőzdéje a 18. századi zirci főzde szellemi örököseként. A történelmi környezetbe helyezett modern főzde mai felfogásban főzött sörválaszttékkal mutatkozik be a Főzdefeszten.

A Bakonybéli Szt. Mauriciusz kolostor háromfajta sört főzet a Bors Serfőzdével, a Székesfehérvári Püspökség pedig újrateremtette a legendás Szt. István Portert, amelyet ismét Kőbányán, a Monyó Sörfőzdében készítenek. A korábbi évek hagyományainak megfelelően a már megszokott klasszikus felhozatal, valamint számos premier és újdonság is várható a fesztiválon. A 10. Főzdefeszten először külföldi kézműves sörfőzőket is bemutatnak, ugyanis Európa-szerte egyre nagyobb az érdeklődés a budapesti fesztivál iránt.

Nemcsak a sörök, hanem az ételek kínálata is frissül, a bevált slágerek (mint Befaló Bill, Zing Burger, Vörös Homár) mellett új street-food standokat is felállítanak a Street Food Marketen. Az Olof Palme sétány nagy terei és a főutak mellett kisebb sörkerteket is kialakítanak a szervezők. A háromnapos fesztiválon díjakat is átadnak: kiosztják az Év kedvenc söre, az Év sörfőzdéje és az Év legjobb sörcímkéje díjat.