Cégvilág

Óriási méretű táblagéppel rukkol elő a Samsung

Hatalmas, 18,4 colos kijelzővel felszerelt táblagépet dob piacra a Samsung Galaxy View néven. A készülékről egyelőre csak nagyon keveset lehet tudni, a dél-koreai cég ugyanis a berlini IFA-n egy rövid bemutatóban jelezte, hogy újabb eszközt vetnek be az Apple-lel vívott küzdelemben. Az új tablet hivatalos bejelentése októberben lesz, és a Samsung tájékoztatása szerint új dimenziót nyit majd a szórakoztatásban.

A társaság azzal, hogy a táblagépek között óriásinak számító készüléket vezet be, egyértelműen amerikai riválisát igyekszik felülmúlni, az Apple ugyanis a héten várhatóan egy 12,9 colos iPad-et mutat majd be. A Galaxy View-ba a Samsung saját processzora került, 2 gigabájtnyi belső memóriával és 32 gigabájtnyi tárhellyel rendelkezik, azonban ezt a tárolókapacitást valószínűleg lehet növelni MicroSD kártyával. Mivel a kijelzője hatalmas, és várhatóan intenzív médiafogyasztásra szánták, az új táblagép igen erős, 5700 milliamperórás (mAh) akkumulátort kapott. Arról, hogy mikor, hol és mennyiért lesz kapható az új óriás, októberben ad majd részletesebb tájékoztatást a Samsung.

Bár a dél-koreai cég a szórakoztatásra helyezte a hangsúlyt az eszköz rövid bemutatásakor, a készülék az üzleti felhasználók számára is vonzó megoldást jelenthet. Főként ha figyelembe vesszük, hogy készült hozzá kitámasztó is, vagyis ha összekapcsolják billentyűzettel, akár hagyományos személyi számítógépként is használható.

A mérete alapján egyébként tökéletesen alkalmas lehet a monitorok, illetve a kisebb televíziók kiváltására is. Napjainkban a laptopoknál a 15,4 colos kijelzőméret a leggyakoribb, míg a monitoroknál a 20 col körüliek, illetve annál valamivel nagyobbak dominálnak. A hatalmas táblagépek piacra dobása egy újabb kísérlet lehet a gyártók részéről arra, hogy megállítsák a szegmens zuhanását. A második negyedévben 44,7 millió táblagépet adtak el világszerte az IDC adatai szerint, ez 7 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Samsung táblagép
Kapcsolódó cikkek