Cégvilág

Ötmilliárdért épül kulturális központ és piac Újpesten

Több mint négyezer ember befogadására alkalmas piac és kulturális központ tervezésére, építésére nyert el meghívásos pályázatot a Hídépítő – Soletanche Bachy Mélyalapozó Kft. és a Kalotherm Építőipari Zrt. Újpesten. A komplexumban kétszintes rendezvényközpont, piac és 120 férőhelyes mélygarázs is lesz.

A kivitelezési feladat két részből állt, ezekre külön-külön lehetett ajánlatot tenni. A közmű- és az útépítést a Hídépítő és a Soletanche Bachy Mélyalapozó Kft. kettőse nyerte el, a kiíró által becsült 1,3 milliárd forinttal szemben 1 milliárd 83 millió forinttal. Ajánlatot tett még a Swietelsky Magyarország Kft. és a West Hungária Bau Kft. egymással karöltve, továbbá a Strabag MML Kft. is, egyedül pályázva.

A második rész a tervezést és az egyéb kivitelezést foglalta magában, ez a Kalotherm Építőipari Zrt.-é lett, amely 4 milliárd forint helyett 3 milliárd 987 milliós tendert nyújtott be. Ajánlatot nyújtott be, de nem nyert a Swietelsky és a West Hungária kettőse, továbbá a KÉSZ Zrt. A bírálati szempont a legkisebb összeg volt.

A kulturális központ és piac beépített területe több mint 23 ezer négyzetméter lesz. A nagy rendezvényteremben 1250 álló és 521 ülőhelyet alakítanak ki, a kistermek pedig 240 ember befogadására alkalmasak.

építés újpest
Kapcsolódó cikkek