Cégvilág

Akárki is a TV2 új tulajdonosa, nem ment el a tévé születésnapi partijára

Ügyfélpartit tartottak a TV2-nél tegnap este a csatorna 18. születésnapjának tiszteletére. Ketten is állítják magukról, hogy ők az új tulajdonosok, egyikük sem volt ott.

Andy Vajna nem vett részt a TV2 tegnap esti, a televíziós csatorna 18. születésnapja alkalmából tartott ügyfélpartiján, amelyen a televíziót működtető cég két tulajdonosa, Simon Zsolt és Yvonne Dederick nagyívű beszédet mondott – tudta meg a Világgazdaság.

A TV2 Media Csoport Kft. tulajdonosai azt mondták, hogy bár a nap során mindenféle információ látott napvilágot, aláírták az adás-vételi szerződést Andy Vajnával a csatorna eladásáról. Kiemelték, hogy minden más információval ellenétben, amíg az üzlet le nem zárul Vajnáékkal, ők a tulajdonosok.

Tegnap a Simicska Lajoshoz közel álló üzletember, Fonyó Károly, a Megapolis Media Zrt. tulajdonosa azt közölte, hogy cége két nappal korábban – közvetetten – megszerezte a TV2-t, és a cég vezetőit, vagyis Simon Zsoltot és Yvonne Dedericket eltávolította a vezetői pozícióból. A Simicskát és Fonyót jól ismerő forrásunk azt mondta, hogy a két üzletember alap nélkül nem tett volna ilyen nyilatkozatot közzé.

A TV2 jelenlegi két tulajdonosa tehát magabiztosan szólt a jelenlévőkhöz, a rendezvényen részt vevő, a csatornához közel álló szereplők között viszont voltak olyanok, akik nem voltak ennyire magabiztosak, és árnyaltabban fogalmaztak a magánbeszélgetésekben a TV2 jövőjével kapcsolatban.

Szakértők azt is jövendölik, hogy amennyiben nem Vajnáéké lesz a TV2, akkor megrekedhet az a jogalkotási folyamat, amely alapján a két nagy országos csatorna műsorterjesztői díjat kérhetne a kábelszolgáltatóktól, hisz amennyiben megszületne ez a jogszabály, azt esetleg Simicska Lajost „támogatná”, már amennyiben idővel ő lenne a TV2 új tulajdonosa.

Andy Vajna Simicska Lajos TV2 média fonyó károly tévé
Kapcsolódó cikkek