Cégvilág

Régiónk befektetési ingatlanpiaca dinamikusan növekszik

Közép-Kelet-Európa országainak befektetési ingatlanpiaca az első három negyedévben 6 százalékkal 5 milliárd 290 millió euróra emelkedett a múlt évi hasonló időszakhoz képest - közölte saját adataira hivatkozva a CBRE globális ingatlantanácsadó az MTI-vel.

A forgalom közel felét - 2 milliárd 358 millió eurót - Csehország adta, az egy évvel korábbihoz képest 130 százalékos növekedéssel. A második helyen Lengyelország áll 1 milliárd 602 millió euróval, itt viszont 15 százalékos csökkenést mutatott ki a CBRE.

Magyarország a harmadik helyre került a 452 millió eurós forgalmával, amely 11 százalékkal több a tavaly szeptember végéig kimutatottnál.

Tavaly ebben az időszakban az irodapiac vitte el a kereskedelmi ingatlanforgalom 44 százalékát a régióban. Idén viszont a kereskedelmi ingatlanok vették át a vezetést, 41 százalékkal.

A kiskereskedelmi ingatlanforgalom 2 milliárd 153 millió eurót tett ki az első kilenc hónapban, ez 99 százalékkal több a tavalyinál. Az irodapiac 1 milliárd 414 millió eurós idei teljesítménye viszont 36 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi volt. Az ipari 12 százalékkal 705 millió, míg a szállodaforgalom 6 százalékkal 150 millió euróra csökkent idén a régióban.

irodapiac kereskedelmi ingatlanok ingatlan régió ingatlanpiac
Kapcsolódó cikkek