Cégvilág

Növelte profitját az NN Csoport

Az NN Csoport 2015 harmadik negyedévében 392 millió eurós működési eredményt ért el, ez 43 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakának teljesítményénél.

Az adózás előtti eredmény 372 millió euró volt, szemben az előző évi 458 millió euróval. A tőkearányos megtérülés (ROE) 12,2 százalékra jött ki, ami jelentős előrelépés a bázisidőszak 8,3 százalékos rátájához képest. A holland pénzügyi csoport kapitalizációja a második negyedévhez hasonlóan maradt 1,6 milliárd euró, ahogy a kezelt, 180 milliárd eurós nagysága sem változott - egy 0,2 százalékos csökkenést leszámítva.

Az NN európai biztosítási ágazata, melynek a magyar NN Biztosító is része, 16,8 százalékkal növelte profitját, és 53 millió euróval járult hozzá a működési eredményhez. Európában az NN az alacsony kamatkörnyezetnek megfelelően alakította át stratégiáját, a hangsúlyt egyre inkább a kockázati életbiztosításokra helyezte át, átalakítva megtakarítási és nyugdíjtermékeit, hogy azok megőrizzék versenyképességüket.

Lard Friese, az NN Csoport elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a növekedés motorja ezúttal is a csoport zászlóshajója, a holland biztosító volt, de az többi európai érdekeltség is jól teljesített. Kiemelte, hogy tőkemegfelelési rátáik erősek, hasonlóan nyereségtermelő képességükhöz.

nn
Kapcsolódó cikkek