Cégvilág

Ötvenezres előfizetést rúgtak fel Rogánék Ákos miatt

Egy havonta nagyjából 50 ezer forint értékű mobilnet-előfizetést mondott fel az Ákos-ügy miatt a Magyar Telekommal a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda - olvasható a hvg.hu cikkében.

A kormány korábbi utasításának megfelelően december 31-ével felbontotta a Magyar Telekommal kötött mobilinternet-szerződését a Rogán-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda - derült ki a tárca szerződéseiről ezen a héten közzétett táblázatból.

A határozatlan időre szóló előfizetés nettó értéke mindössze 50 720 forint volt havonta, és még a kabinetiroda elődje, a Miniszterelnökség köthette 2013 augusztusában - írja a hvg.hu.

A cikk szerint ez volt a tárca legnagyobb mobilnet-szerződése, a 2013 áprilisa óta élő Vodafone-előfizetés havi nettó összege ugyanis csak 25 ezer, a 2014 januárja óta élő Telenor-szerződés értéke pedig 45 ezer forintra rúg havonta.

Az ügy előzménye, hogy a Telekom szerződést bontott Ákossal, mert az énekes az Echo TV-ben arról beszélt, hogy szerinte a nőknek nem dolguk annyit keresni, mint a férfiaknak, és a női egyenjogúság nem egyezik a normalitással.

Ki lesz a befutó?

Ahogy a Világgazdaság az ügy kapcsán korábban megírta, elképzelhető, hogy erre épp jókor jön az állami mobilszolgáltató, az MVM Net piacra lépése, amely eredendően is az állami kommunikáció kiszolgálására lenne hivatott, és amelynek a szolgáltatása többszöri csúszás után várhatóan tavasszal indul.

Egy másik lehetőség is kínálkozik a kormányzat számára a Telekom „pótlására”. A VODAFONE tavaly januárban nyerte el a mobiltávközlési szolgáltatás jogát két évre, amely tehát lassan lejár, így épp időben jöhet egy újabb pályázat.

ákos-ügy Vodafone Rogán ákos Telekom
Kapcsolódó cikkek