Cégvilág

Elfelejthetik a roaming díjakat a Vodafone új előfizetői

2016. április elsejétől a Vodafone minden új számlás előfizetője számára eltörölte az európai uniós roaming díjakat, azaz az előfizetők ugyanúgy használhatják mobiltelefonjukat az EU területén, mintha itthon lennének, jelentette be Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

Az április elsejével bevezetett új csomagokkal a Vodafone valamennyi havidíjas lakossági és üzleti előfizetője számára extra költségek nélkül elérhetővé teszi a Red EU ügyfelek által már egy éve használt díjmentes EU Roaming szolgáltatást, amellyel a belföldi feltételekkel megegyezően lehet az Unió, valamint Norvégia, Izland, Liechtenstein, Svájc és Törökország  területén hívásokat fogadni, indítani, vagy mobilinternetezni - olvasható a Vodafone közleményében.

A Red EU ügyfelek a roaming korlátok lebontásának köszönhetően az EU és a további 5 érintett ország területén 2015 áprilisától mostanáig közel 150 millió megabájt adatot forgalmaztak, 75 millió percet beszéltek és ezzel az EU által szabályozott tarifákhoz képest több, mint 14 milliárd forintot spórolhattak meg.

A feltöltőkártyát használó ügyfelek a díjmentes „EU hazai áron” opcióval a normáldíjas magyarországi telefonszámokat a hazai tarifáikkal tudják hívni, illetve belföldi áron tudnak ezekre a számokra SMS-t küldeni az és a többi érintett ország területéről.

Vodafone roaming díj
Kapcsolódó cikkek