Cégvilág

Jól jártak a vasárnap is kinyitó boltok

Némely áruházban és szupermarketben már szombaton érezhető volt a jogszabályváltozás hatása: kisebb volt a tömeg, mint az elmúlt év szombatjain, a törzsvásárlók egy része át- vagy visszatért a vasárnapi bevásárláshoz. Vasárnap pedig a boltzár előtti forgalom volt a legtöbb helyen - írta a Népszabadság. Igaz, a kereskedelmi szövetség adatai szerint csak az üzletek és áruházak fele tudott felkészülni a 17-i nyitva tartásra.

A nagy áruházláncok presztízskérdést csináltak abból, hogy a kötelező vasárnapi zárva tartás eltörlését követő első vasárnap lehetőség szerint minden szupermarketjük nyitva legyen. A Tesco kétszáz százalékos pótlékkal csábította a vasárnapi munkára a dolgozót. A Penny és az Aldi minden üzletét megnyitotta. A Spar és a Lidl csak azokat, amelyek a vasárnapi kötelező zárva tartásról szóló törvény alapján amúgy is nyitva lettek volna. Az Auchan négy üzletet nyitott ki vasárnap.

A nagy bevásárlóközpontok és plázák kis boltjainak a többsége még zárva maradt. Viszont volt olyan sportáruházlánc, amely minden üzletét megnyitotta az első A jogszabályváltozás nagy vesztesei a bevásárlóközpontok környékén működő kis boltok, amelyeknek a forgalma már az első napon drasztikusan visszaesett.

vasárnap zárva tartás szünnap kereskedelem bolt
Kapcsolódó cikkek