Cégvilág

Kövér üzent a nőknek, akik szombaton elfelejtenek vásárolni

Szolidárisnak kell lenni és nem vasárnap menni vásárolni, ha pénteken vagy szombaton elfelejtünk - így indokolta a házelnök, miért nem szavazott a boltzár eltörlésére.

Nem tudja Kövér László azoknak az érveit  elfogadni, akik szerint a közvélemény-kutatásokból az derül ki, hogy "a nők többsége szerint azért nem jó ez az intézkedés, mert a családok életét nehezíti". A házelnök a Magyar Időknek azzal indokolta, hogy nem szavazott a boltzár eltörléséről: "Azt gondolom, ennyi szolidaritás egy társadalomban elvárható. Azoknak a kényelmi szempontjaira is gondolnunk kell, akik azért kényszerülnek helytállásra vasárnap a kasszagépeknél meg a pultok mögött, mert mi nem tudjuk megoldani azt a problémát, hogy ne vasárnap vásároljuk meg azt, amit pénteken vagy szombaton elfelejtettünk."

Kövér szerint a multiktól a forgalom egy része áttolódott a magyar kkv-kra, ami szintén pozitív fejlemény.

A kormányoldalon nemmel voksolt a fideszes Szatmáry Kristóf, aki azért térhetett el a frakciófegyelemtől, mert tavaly ő terjesztette be a vasárnapi pihenőnapról szóló törvényt. Nemmel szavazott még Harrach Péter, a KDNP képviselőcsoportjának vezetője is, ő később azt állította, hogy mellényúlt, valójában tartózkodott volna. Tíz KDNP-s képviselő tartózkodott, ahogyan a fideszes Boldog István és a független Szelényi Zsuzsa is. Ő később szintén azt mondta, hogy mellényúlt az igen gomb helyett.

A miniszterek közül nem vett részt a vasárnapi boltzár visszavonásáról szóló parlamenti szavazásban Balog Zoltán és Lázár János. Balog és Lázár azt írták: „Meggyőződésünk szerint mindenkinek joga van ahhoz, hogy a vasárnap munkaszüneti nap legyen. Ezért nem támogatjuk a kormány törvényjavaslatát, amely korlátozza a szabad vasárnapot. Távolmaradásunk „nem” szavazat, amelyet a kormány iránti lojalitásból és Orbán Viktor miniszterelnök úr kérésére nem adunk le.”

vasárnap zárva tartás boltzár Kövér László kereskedelem vásárlás
Kapcsolódó cikkek