Cégvilág

Újabb csúcsmobilt mutattak be

A hét elején egy újabb nagy gyártó, a HTC mutatta be erre az évre szánt prémiumkategóriás telefonját. A HTC 10 alumínium borítást kapott, és az ezen a szinten már alapfelszereltségnek számító ujjlenyomat-olvasóval is felszerelték. A készülék 5,2 hüvelykes, ultranagy felbontású Super LCD kijelzővel rendelkezik, ami a cég közlése szerint 30 százalékkal több színt képes megjeleníteni, mint a vállalat tavalyi csúcsmodellje. A korábbi HTC telefonok kapcsán gyakori kritika volt a viszonylag gyenge kamera, ám ezúttal a tajvani gyártó igyekezett kiszolgálni a fényképezni vágyók igényeit is. A 12 megapixeles hátoldali kamerába olyan lencsét építettek be, amelyel még rossz fényviszonyok mellett is jobb képek készíthetők, mint a korábbi HTC telefonokkal. Emellett kettős LED-vaku, valamint második generációs lézeres autofókusz-rendszer gondoskodik a jobb képminőségről, és hasonlóan más gyártók prémiumtermékeihez 4K-s képek és videók is készíthetők az eszközzel.

A készülék kapacitása is figyelemre méltó, bár nem igazán nevezhető forradalminak. A Qualcomm által szállított Snapdragon 820 processzor és a beépített 4 gigabyte RAM az alkalmazások villámgyors futtatását ígéri, és egy felső kategóriás androidos telefonhoz illően, 32 gigabyte-os, illetve 64 gigabyte-os tárhellyel rendelkező változat is készül. A tárolókapacitás kapcsán érdekesség, hogy MicroSD kártyával akár 200 gigabyte-ig bővíteni lehet a tárhelyet, ami már mindenképpen szép teljesítmény. A 3000 milliamperórás akkumulátor hosszú üzemidőt ígér, és a készülék támogatja a gyorstöltés funkciót is.

A HTC 10 a tajvani gyártó weboldalán keresztül már előrendelhető, szélesebb körben csak a jövő hónapban kezdik értékesíteni. A prémiumkategóriát az árban is jelezte a vállalat, az Egyesült Államokban 699 dollárt kell majd fizetni az okostelefonért. Az amerikai fogyasztók fekete és ezüst színben vásárolhatják majd meg a készüléket, a világ többi részén aranyszínű változat is elérhető lesz.

A nagy gyártók közül többen is komoly fejlesztéseket jelentettek be tavasszal, a Huawei például a múlt héten mutatta be a P9 jelzésű csúcskategóriás készülékét, amely a hátoldalán két Leica lencsével keresi a fotózni vágyók kegyeit. Az Apple pedig új irányt vett a pár hete bejelentett iPhone SE-vel, a korábbi modelleknél kisebb, ugyanakkor hasonló teljesítményű eszközzel lepték meg a fogyasztókat.

HTC mobil
Kapcsolódó cikkek