Cégvilág

Veszteségrendezés a filmforgalmazónál

Kétszázmillióról ötmillió forintra csökkenti alaptőkéjét a piacvezető filmforgalmazó InterCom Nemzetközi Kulturális Szolgáltató Zrt., amely az Andrew G. Vajna filmügyi biztos és kaszinóguru offshore hátterű érdekeltségeként vált ismertté. Az InterCom közel sem zárt olyan jó évet, mint Vajna kaszinócégei, a filmforgalmazó tavaly kétmilliárd forint forgalmat könyvelt el, félmilliárddal maradt el az előző évitől. A beszámolóból az is kiderül, hogy a film- és videoforgalmazó üzletágak közül az utóbbi bezárása mellett döntöttek „a kereslet hiánya miatt”.

A kimutatott veszteség 129 millió forint lett, a saját tőke pedig 6,4 millióra, messze a jegyzett tőke szintje alá csökkent az év végére, ezt a helyzetet rendezik a tőkeleszállítással.

Az InterComot valaha a Vajna érdekeltségébe tartozó, a Holland Antillákon található Curacaóban bejegyzett Magyar Enterprises C. V. alapította. Az időközben filmügyi kormánybiztossá kinevezett Vajna 2011 őszén az Országgyűlés kulturális bizottsága előtt arról számolt be, hogy elkerülendő az összeférhetetlenséget, lemondott a filmforgalmazó InterCom-érdekeltségeiről. Az átláthatatlan offshore háttér miatt is kritizált felálláson azonban csak tavaly év végén változtatott, „magyarosította” a tulajdonosi szerkezetet. Az InterCom tulajdonosa tavaly év vége óta a frissen alapított AKI Investments Kft., amelynek az InterCom egyik régi motorosa, Fülöp Katalin a tulajdonosa.

InterCom
Kapcsolódó cikkek