Cégvilág

Új cég a Paár-birodalomban

A WHB Premium Ingatlan Kft. nevű céggel bővült a Paár Attila milliárdos vállalkozó érdekeltségébe tartozó WHB-csoport. Az újonnan létrehozott leány 10 millió forint jegyzett tőkéjéhez 9 millióval járult hozzá a West Hungária Bau Kft., 10 százalék az Olla-Invest Ingatlanfejlesztő Kft. része.

A WHB ismertségén nagyot lendített, amikor a közvilágítási tendereken taroló Eliosból a csoport egyik tagja kivásárolta a miniszterelnöki vő, Tiborcz István érdekeltségét. A csoport központi cége a West Hungária Bau tavaly 25 milliárd forint forgalmat mondhatott magáénak, azon néhány építőpari cég egyike, amelyik messze az ágazati átlag felett növekszik. Tavaly ötmilliárddal növelte a forgalmát az előző évihez képest, nyereségét pedig 800 millióval megfejelve csaknem elérte a 2,3 milliárdot.

A WHB Győrből indult országhódító útjára, pozíciója igen erősek a Borkai Zsolt vezette városban. Építőipari berkekben megesik, hogy Bo-Bo Művekként említik az önkormányzatnál aratott sikerekre utalva – a mozaikszót a polgármester és a polgármesteri biztos Bolla Péter nevéből összerakva. A ma már országosan is megkerülhetetlen WHB olyan nagy munkák részese, mint a 9 milliárd forintos Várkert Bazár vagy az újabbak közül a több mint 6 milliárdos MTK-stadion beruházása. Emellett olyan kisebb, de milliárdos megbízások részese, mint a paksi atomerőmű homlokzatfelújítása, a fertődi Esterházy-kastély rekonstrukciója vagy a budai Vár Csikós udvarában a mélygarázsépítés.

A WHB-hez képest aprócska a győri székhelyű Olla-Invest, árbevétele mindössze 64 millió forint volt tavaly. A cég a honlapja szerint 2009-ben alakult, és eddigi munkásságából két referenciát tüntet fel: a győri Aréna pláza közelében lévő, 206 lakásos Városrét lakóparkot és egy ugyancsak győri, 28 lakásos társasházat. Ügyvezető tulajdonosai Bolla Péter és Bolla Patrik Péter. A versenytársak úgy tudják, hogy a fiatalemberek Bolla Péter fiai, ő pedig előbb Borkai kabinetfőnökeként ténykedett, majd polgármesteri biztossá nevezték ki. Feladata a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál előkészítése és szervezése. „Nem szeretnék semmit mondani, köszönöm szépen!” – zárkózott el a Világgazdaság kérdéseitől Bolla Péter, az Olla-Invest egyik ügyvezető-tulajdonosa, bontva a vonalat. Azt szerettük volna megtudni, milyen projektre hozták létre a közös céget a WHB-val.

Paár-birodalom Borkai Zsolt
Kapcsolódó cikkek