Cégvilág

Félház volt a Fradi-Újpesten, de még így is szezoncsúcs

Az idei bajnokságban először telt volna meg a ferencvárosi pálya, a forduló mind a hat meccsének nézőit oda viszik be.

Szezoncsúcsot hozott az NB I hétvégi fordulója nézőszámban, de az adatok így is tragikusak. Az NSO összesítéséből kiderült: meccsenként átlagosan 3897 néző volt kint, már ha hiszünk a hivatalos adatoknak.

A nagy nézőszámot természetesen a Ferencváros-Újpest hozta. Persze minden relatív, a hivatalosan 11 760 szurkoló is épphogy félházat jelent a ferencvárosi pályán - arról nem is beszélve, hogy a klubok adatai mennyire megbízhatóak. A második legtöbben Miskolcon voltak, a Diósgyőr-Debrecen meccset 4654-en látták a helyszínen. Ott ezúttal ingyenes volt a belépés, így próbálták kárpótolni a szurkolókat "a csapat elfogadhatatlan teljesítménye miatt".

A Vasas-Mezőkövesden 2832-en voltak kint, a Kispest-Videotont pedig 2051 néző tekintette meg a helyszínen. A Haladás Szombathely helyett Sopronban játssza a hazai meccseit, amíg nincs kész a stadionja, a Gyirmót elleni találkozót 1485-en választották szombat esti programnak. A mélypont a Paks-MTK volt, a hivatalos adat szerint 600 nézővel - hogy ezeket a számokat mennyire kell komolyan venni, mutatja, hogy a meccset a helyszínen megnéző munkatársunk megszámolta, és az a hatszáz valójában 334 volt.

Foci sport nézőszám NB1
Kapcsolódó cikkek