A Telenor korlátlan belföldi adatforgalmat biztosít a Viberen zajló chatküldéshez a Telenor Blue számlás ás a MyChat feltöltőkártyás csomagokban, Vibert használó ügyfeleinek több új lehetőséget is nyújt – jelentette be Banovic Aleksandra, a Telenor Magyarország digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese egy keddi sajtótájékoztatón. A Telenor és a Viber közötti megállapodás üzleti részleteit nem árulták el.

A Vivber 2,8 millió felhasználóval rendelkezik Magyarországon – emelte ki Momchil Elenkov, a Viber globális telekommunikációs partnerségekért felelős menedzsere.

A Telenor a hazai vállalatok közül elsőként tett elérhetővé saját matricacsomagot, Hugó a bagoly néven, amelyet öt napon belül több mint kilencven ezer felhasználó töltött le és a több mint 450 ezer üzenetben küldtek el.

A Telenor hálózatán mért forgalomból jól látszik, hogy az SMS népszerűségének korábbi csökkenését követően az elmúlt években a rövid szöveges üzenetek forgalma és annak éves nagysága stagnál, ezzel párhuzamosan ugyanakkor folyamatosan nő az egy előfizetőre jutó mobilinternet-használat – ismertette Mogyorósi Attila, a Telenor Magyarország vezető stratégiai marketing menedzsereA chatalkalmazások használata a mindennapok részévé vált az okostelefon-felhasználók esetében. Erre az igényre reagálva a Telenor legújabb lakossági tarifáiba már korlátlan chatelérhetőséget épített, míg a Viber meglévő kommunikációs platformját a közelmúltban üzleti fiókok létrehozásának és nyilvános csevegés indításának lehetőségével (Public Chat), valamint a Viber Bot üzenetküldő robotrendszer megnyitásával fejlesztette tovább.