Cégvilág

Az USA legdrágább ingatlanja már 72 milliárd forintért vihető

Többek között medence, tekepálya, tizenkét régi luxusautó, helikopter felszálló hely és egy negyven férőhelyes házi mozi várja új lakóját az USA jelenlegi legdrágább luxusvillája.

Egy régi kastély helyén felújított házat kínálnak eladásra az Egyesült Államokban 250 millió dollárért (72 milliárd forint). A luxus építmény ezzel az árral jelenleg a legdrágább az amerikai ingatlan piacon – áll a CNN mai cikkében

A paraméterek elég impozánsak: 3530 négyzetméteres alapterület, 12 hálószoba, 21 fürdőszoba, 3 konyha. Ezen felül található egy négy sávos tekepálya, egy fitness terem, egy medence és egy óriás kivetítő, ha a fürdőzés után egy jó filmre vágyunk.

A tervezők nem bíztak semmit a véletlenre, mert rögtön két pincét készítettek, amiben egy több millió dolláros borgyűjtemény található és egy 40 férőhelyes házimozi.

A házat felépítő cég a kulturálisan érzékeny vevőkre is gondolt, amikor összesen egy 100 darabból álló műalkotás gyűjteményt helyeztek el a luxusvilla különböző pontjain. Ilyen például az egymillió dollárt érő óriás Leica fényképezőgép, aminek gyakorlati haszna nem sok van, de legalább szép – már, akinek.

Ha esetleg a kedves lakó megunta a film nézést és a fürdőzést a földszinten, a füvesített tetőtéren egy helikopter leszállópályán lehet élvezni a napsütést.

Amerika legdrágább villájának garázsában 12 muzeális jelentőségű jármű található, úgymint a Bugatti Veyron, a Pagani Huayra vagy a Rolls-Royce Dawn. Az autók összesen 30 millió dollárt érnek a ház értékesítésével foglalkozó ingatlanügynök szerint.

„Kicsit zavart, hogy senki nem tervezett ingatlant a szupergzadagok számára, ezért úgy döntöttem, majd én megcsinálom”- mondja Bruce Makowsky, a kivitelező BAM Luxury Development csoport vezetője. A házat négy év alatt húzták fel és bútorozták be.

Ha sikerül eladni a házat 250 millió dollárért, akkor 100 milliót ver rá arra a 32 hálószobás kínai óriás ingatlanra, ami Kínában a legdrágább luxusvilla volt 2016-ban. Az amerikai ingatlanpiacon az eddig legdrágábban hirdetett házat 195 millió dollárért adták el Beverly Hillsben.

VG Online Az egymillió dolláros óriás Leica fényképezőgép Fotó: CNN Négy év alatt készült el a 250 millió dolláros ház Fotó: CNN -->

luxus ház luxusvilla ingatlanpiac
Kapcsolódó cikkek