Cégvilág

Győrben dobbant nagyot a Cinema City

2017. január 26-án Győrben nyitja meg az ország második 4DX mozitermét a Cinema City. A 300 millió forintos beruházásnak köszönhetően a teremben egy előadás alatt 128 néző részesülhet a film környezeti hatásait kiemelő egyedülálló effektusokban.

Közép-Kelet Európa első 4DX mozija 2013-ban nyílt a Cinema City WestEndben, azóta a világon több mint 350 ilyen mozi várja a nézőket, ebből 28 a Cinema City hálózatában. A 2017-es évben a vállalat folytatja hazai felújításait több vidéki multiplexében is további 1 milliárd forint összegben, ezzel is teljesebbé téve a mozizás élményét - közölte a Cinema City közleményében.

A Cinema City tervei között szerepel a Cinema City Aréna az IMAX terem vásznának majd székeinek cseréje, előbbi már február második hetében meg is történik. A 2017-es évben várható a miskolci valamint a székesfehérvári Cinema City teljes megújulása is. Ezen kívül részleges büfé és/vagy pénztár felújításon fog átesni a Cinema City Szolnok és Szombathely mozi - írják.

A 4DX-ről

A 4DX a világ jelenlegi legmodernebb mozi-technológiája. Különlegessége, hogy mozgó ülésekkel, fényeffektekkel, illatokkal, buborékokkal, víz- és levegőbefújással operál, melyeket összehangolnak a filmben szereplő környezeti hatásokkal. A székek a filmjelenetekben is tapasztalható mozgást keltik életre három tengelyen. Ez azt jelenti, hogy a moziban elhelyezett ülések képesek oldalirányú mozgásra, emelkedésre, előre és hátra dőlésre. A székekbe épített elektronika a láb és a hát csiklandozását is lehetővé teszik, a légmozgás és a vízpermet a váratlanságával okozhat meglepetés pillanatokat a vetítés alatt.

mozi Cinema City Győr 4DX
Kapcsolódó cikkek