Cégvilág

Nem hagyták annyiban a németek Trump szavait: drága és rossz az amerikai autóipar

Miután Donald Trump a Bildben közölt interjúban kifejtette, hogy 35 százalékos vámmal sújtaná az autóimportot annak érdekében, hogy a gyártók az Egyesült Államokba telepítsék a helyi piacra szánt kocsikat előállító üzemeiket, a Bild hasábjain hétfőn Sigmar Gabriel alkancellár, gazdasági miniszter is megszólalt az ügyben.

Estek a német autógyártók, a BMW, a Daimler és a Volkswagen részvényei arra a hírre, hogy a megválasztott amerikai elnök, Donald Trump belengette: 35 százalékos importvámot fog kivetni az USA piacaira behozott külföldi autókra – írta a Reuters hétfőn.

Azonban a német fél sem maradt adós a válasszal. Sigmar Gabriel, Németország gazdasági minisztere a Bildnek adott interjújában válaszolt Trump figyelmeztetésére.

Gabriel – aki alkancellárként Angela Merkel helyettese is –, úgy nyilatkozott a lapnak, hogy az USA-nak inkább arra kéne fókuszálnia, hogy vonzóbb autókat gyártson, semmint arra, hogy a konkurenciát bünteti.

"Az amerikai autóipar egyre rosszabb, gyengébb és drágább lesz" – jegyezte meg Sigmar Gabriel. "Ha az amerikai vásárlók német modelleket választanak, ahogy Trump állítja, akkor "az Egyesült Államoknak jobb autókat kellene gyártania" – jelentette ki.

Donald Trump autóipar Mercedes BMW Sigmar Gabriel vám
Kapcsolódó cikkek