Cégvilág

Hogyan alhat nyugodtan egy vállalkozó?

Egyre több cég veszi komolyan a felelős üzleti magatartást, a tudatosságot és a céges átláthatóságot.

A napokban mutatták be, máris félszázan töltötték ki a Bridge Budapest Vállalható Vállalkozás önellenőrző tesztjét, melynek kitöltésével a cégek felmérhetik, mennyire vállalhatók.

A kitöltők közt olyan cégek vannak, mint a Concorde Értékpapír Zrt., a családias Házikó, a közösségi munkamodellt megvalósító Loffice, a Prezi, a Ustream, a Gazdagmami vagy a Join My Wedding.

A versenyképesség megőrzése hosszú távon azon is múlik, akarnak-e egy céggel dolgozni a partnerek, a megrendelők, az alvállalkozók, a beszállítók, és persze a munkavállalók. Miközben sokan külföldre mennek, Magyarországon nő a munkaerőhiány. Az itt maradókat, különösen az Y generáció többségét pusztán pénzzel nem lehet megtartani: ők olyan munkahelyen akarnak dolgozni, ahova jó bemenni, olyan vállalatnál, amely etikusan működik.

A cégvezetés, munkatársak, pénzügyek és üzleti partnerek témaköreit is érintő közel 60  gyakorlatias kérdés megválaszolása után a vállalkozók tisztábban láthatják, melyek azok a területek, amelyekkel elégedettek lehetnek és melyek azok, amelyekre még nagyobb figyelmet kell fordítaniuk.

átláthatóság vállalkozás
Kapcsolódó cikkek