Cégvilág

Deutsch: jövőre öt százalékra csökken az internet áfája

Az internethasználat áfája 5 százalékra csökken 2018 január elsejétől a Digitális Jólét Program (DJP) 2017-2018-as évekre vonatkozó munkaterve szerint - mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos konferencián szerdán Budapesten.

Az Evolution - Az online evolúció két napja címmel megrendezett konferencia megnyitójában hozzátette: a mintegy száz szakértő segítségével elkészült program széleskörű szakmai és társadalmi vitája a következő 2-3 hónapban zajlik, tervei szerint a kormány még a nyár előtt elfogadhatja azt.

Az új program több tucat fontos eleme közül kiemelte: az áfacsökkentéssel a vezetékes és mobil internetezés fogyasztói árai további 15 százalékkal csökkennek majd, mivel az eddigi áfacsökkentés is beváltotta a reményeket, és csökkentek az árak.

Orbán tovább csökkentené az internet áfáját

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök arra kérte az Európai Bizottságot, hogy ne akarja valamilyen egyenlősítő logika mentén magasan tartani a digitális szolgáltatások áfáját, hanem engedje meg a csökkentését azon országoknak, ahol ezt a "büdzsé elbírja" és van iparpolitikai értelme.

Orbán Viktor egy őszi konferencián arra kérte Günther Oettingert, az Európai Bizottság digitális gazdaságért és társadalomért felelős biztosát, hogy képviselje ezt a gondolatot, amely szerint a digitális szolgáltatások a tejhez és a kenyérhez hasonlóan az alapvető dolgok, a "basic needs" körébe tartoznak.

internet áfa Deutsch Tamás Digitális Jólét Program
Kapcsolódó cikkek