Cégvilág

Ezeket az autókat szeretik a magyarok

A legfeljebb 92 lóerős, ferde hátú, kétkerék-hajtású, benzinüzemű, kézi sebességváltós autók voltak a legkeresettebbek tavaly a magyar használt autót vásárlók körében – az AAA Auto csoport értékesítési adatai alapján. A szürke bizonyult a legkedveltebb színnek, a ferde hátú modelleket pedig a szedánok követték a népszerűségi listán. 

A magyar kuncsaftok egyértelműen a kisebb teljesítményű használt gépkocsikat kedvelik. Az AAA Autó­nál az elmúlt évben a maximum 69 kW (92 LE) teljesítményű gépkocsik voltak a legkeresettebbek (42,72 százalék), megelőzve a 70–85 kW (93–114 LE) teljesítménytartományt (29,32 százalék), ami együtt több mint 71 százalékot tesz ki.

A vevők közel 48 százaléka ferde hátú modellt, 17,7 százaléka pedig szedánt választott – ez utóbbi kevésbé volt népszerű a csoport többi piacán, ahol a vásárlók a kombikat részesítették előnyben a ferde hátúak után. A hálózat piacai közül nálunk kedvelik leginkább a szürke színt, a vevők 28,8 százaléka ilyen fényezésű autóra voksolt tavaly.

A piaci forgalom alapján 94,4 százalékos a kétkerék-hajtású gépkocsik térnyerése, és nálunk vásárolták a legkevesebb 4×4-es gépkocsit az AAA többi piacához képest. A magyar vásárlók – csakúgy, mint 2015-ben – a benzines autókat (66,7 százalék) részesítették előnyben a dízelekkel (33,3 százalék) szemben.

AAA Auto
Kapcsolódó cikkek