Cégvilág

Pénztárgépek: április végéig tart a haladék

A januártól online pénztárgép beszerzésére kötelezetteknek elég április 30-ig üzembe helyezniük a pénztárgépet az eredeti 2016. december 31-i határidő helyett ahhoz, hogy igénybe vehessék az állami támogatást - mondja ki a Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás.

A támogatás a 2016. december 31-ig kért támogatás igénybevételére jogosító egyedi kóddal, valamint a határidőig kért üzembe helyezési kóddal 2017. április 30-ig üzembe helyezett, a rendelet szerinti műszaki követelményeknek való megfelelést igazoló forgalmazási engedéllyel rendelkező pénztárgépek után igényelhető. (Sokan csak december végén kezdték meg a beszerzést.)

A támogatás kifizetése iránti kérelem 2017. május 15-ig nyújtható be az erre a célra rendszeresített nyomtatványon az állami adó- és vámhatósághoz. A határidő jogvesztő - olvasható a rendeletben. Az eredeti rendelet szerint az állami támogatás összege kasszánként 50 ezer forint, amelyet a vállalkozások legfeljebb öt pénztárgépre vehetnek igénybe akkor, ha 2016. december 31-ig üzembe is helyezik a megvásárolt online kasszát.

Január elsejétől tíz új tevékenységi körben kötelező online pénztárgépet használni. Az 50 ezer forintos állami támogatás jár a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet; a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; a motorkerékpár, alkatrész kereskedelmét, javítását; a plasztikai sebészeti tevékenységet; a diszkó, táncterem működtetését; a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszőröknek, fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak.

állami támogatás online kassza pénztárgépek üzembehelyezés
Kapcsolódó cikkek