Cégvilág

Zöldáramra áll át az Aldi Magyarországon

Az Aldi 2017-től kezdve a Moltól vásárolt zöldárammal biztosítja valamennyi magyarországi létesítményének áramigényét. Az kiskereskedelmi cég a Mol első olyan ügyfele, amelynek kizárólag zöldáramot biztosít.

2017-től az Aldi teljes magyarországi üzlethálózata, 52 000 négyzetméteres biatorbágyi logisztikai központja és a központi igazgatás épülete egyaránt zöldáramra állt át.

[caption id="" align="alignleft" width="768"]Zöldáramra áll át az Aldi Magyarországon Fotó: AFP Zöldáramra áll át az Aldi Magyarországon Fotó: AFP[/caption]

Ezzel a lépéssel az Aldi lesz az első olyan kiskereskedelmi áruházlánc, amely itthon teljes villamosenergia-szükségletét zöldáramból fedezi. A két társaság együttműködésével az Aldi körülbelül 12 000 tonnával mérsékli szén-dioxid-kibocsátását.
 
A Mol-csoport 2010 óta rendelkezik villamosenergia-kereskedelmi engedéllyel. Ennek révén saját igényén – például a saját töltőállomás-hálózatán, üzemein – túl egyéb nagyfogyasztókat is ellát. Az Aldinak ötödik éve biztosítja magyarországi áramellátását. 

energia megújúló energiaforrás Aldi zöldáram Mol
Kapcsolódó cikkek