Cégvilág

Egymilliárdból újulnak meg a székesfehérvári orvosi rendelők

Egymilliárd forintot meghaladó értékű, átfogó orvosirendelő-felújítási programot indít Székesfehérvár önkormányzata - erről hozott egyhangú döntést pénteki ülésén a város közgyűlése.

A javaslat vitájában Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester elmondta: a 2017-2021 közötti időszakban uniós és saját forrásból számos rendelő felújítása történik meg. Hozzátette: a munkálatokat ütemezve végzik el a működés zavartalansága érdekében.

[caption id="" align="alignleft" width="690"]Átfogó orvosi rendelőfelújítási programot indít Székesfehérvár önkormányzata Fotó: Teknős Miklós Átfogó orvosi rendelőfelújítási programot indít Székesfehérvár önkormányzata Fotó: Teknős Miklós[/caption]Az elfogadott határozat szerint tizenkét, az alapellátáshoz tartozó rendelőintézetet korszerűsítenek, érintve a háziorvosi, a gyermekorvosi, a fogászati és iskolafogászati ellátást, illetve a védőnői szolgálatot. A fejlesztéseket az idei költségvetés februári elfogadásával útjára indított Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében végzik el.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, illetve jelentős saját forrásból energetikai felújításokat, fűtéskorszerűsítést, nyílászárócseréket, akadálymentesítést, homlokzat- és tetőfelújításokat hajtanak majd végre. Ahol igény van és lehetőség nyílik rá, ott bővítik is az egészségügyi szolgáltatások körét.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, összesen 8,9 milliárd forintot ítélt meg Székesfehérvárnak a kormány, így elindulhat a déli összekötőút, egy belvárosi parkolóház és a szennyvíz-tisztító telep biogáz-fejlesztése is

A városvezető közölte, hogy a déli összekötő út Székesfehérvár gazdasági területeinek jó színvonalú közúti elérhetőségét szolgálja majd és tehermentesíti a belvárosi és a városi utakat. A beruházáshoz csaknem 3,3 milliárdos forrást hagyott jóvá a kormányzat.

felújítás Cser-Palkovics András egészségügy Székesfehérvár orvosi rendelő
Kapcsolódó cikkek