Cégvilág

Elindult a négylábúak Airbnb-je

Kutyáknak szóló, Airbnb-re hajazó szolgáltatást indítottak nemrég Barcelonában. Az applikáció Amerikában már több éve működik, igaz, a tengerentúlon macskák és csincsillák is élvezhetik annak előnyeit.

Amerika után immáron Spanyolország egyik legnagyobb városában is elindult az „állatbefogadó” szolgáltatás, a DogVacay. A rendszer legfőbb vonzereje, hogy éjszakánként csupán 30-40 dollárba kerül, azaz fele annyiért pihenhetnek a házikedvencek jó helyen, mintha gazdijuk egy kutyapanzióba adta volna őket.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Kép: AFP Kép: AFP[/caption]

Az állatok emellett minden esetben családias környezetbe kerülnek: igazi lakásokban, házakban fogadják őket, és akár még társaságuk is lehet egy másik kutya személyében. A szolgáltatás különböző extrákat is nyújt: a házigazda, okostelefonjának navigációja segítségével közvetíti az állat tulajdonosának, hogy éppen merrefelé sétál vele, a szolgáltatásba épített fotó és üzenetmegosztóval pedig képes lehet illusztrálni az állat hogylétét.

A DogVacay szolgáltatása egyébként minden négylábú ügyfelének maximális biztonságot nyújt: egyfelől biztosítás köthető a rossz kezek ellen (erőszakos befogadók), másfelől a gazdáknak lehetőségük adódik az applikáción keresztüli ebfogadókról szóló értékelések átfutására is.

Aaron Hirschhornnak, a szolgáltatás alapítójának elmondása szerint a szolgáltatás megszületését saját kutyája inspirálta. Kedvence ugyanis napokig az asztal alá rejtőzött, ha egy utazása után hazavitte őt egy kutyapanzióból. Ráadásul az ilyen helyeken gyakran többet kellett fizetnie a kutya után, mint amennyibe saját nyaralása került.

Komoly referenciát jelent, hogy Amerikában a DogVacay mellett két nagy amerikai kutyaközvetítő cég is működik, amelyekbe eddig összesen mintegy 140 millió dollárnyi kockázati tőke folyt be. Így tehát a  már majdnem öt éve működő DogVacay-nak is jó esélye van arra, hogy 2017-ben nyereségessé váljon. Az Egyesült Államokban és Kanadában a cég már több mint 30 ezer szállásadóval működik együtt, akik nem kizárólag kutyák, hanem macskák vagy csincsillák befogadására is szakosodtak.

kutya DogVacay szolgáltatás Airbnb
Kapcsolódó cikkek